Algemene Tips Online Dating

Algemene Tips Online Dating

Nederland kent veel mensen die vrijgezel zijn. Dit is een belangrijke reden dat er ook veel mogelijkheden zijn voor online dating. Online dating is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Als je jezelf inschrijft bij een datingsite, heb je niet alleen een directere manier om leuke mensen van je gading tegen te komen, online dating laat je ook kennis maken met veel meer mensen dan je in het echt zou kunnen. Een datingsite is een geweldig reservoir van gelijkgestemde mensen.

Flirten via online dating

Voor veel mensen is het een grote stap zich in te schrijven bij een datingsite. In het begin zal het ook wat onwennig zijn, maar een datingsite biedt nu eenmaal veel voordelen. Flirten is bijvoorbeeld wat indirecter en makkelijker via online dating.

De sleutel tot een succesvolle date en misschien meer via een dating site, is flirten. Een ouderwetser woord, maar niet minder toepasselijk, is verleiden. Dit verleiden begint al op de datingsite. De manier waarom je contact maakt met de ander via online dating, moet de ander prikkelen. Hoe gek het ook klinkt, ook op een dating site is het niet verstandig veel directer te zijn dan in het echt. Online dating geeft veel mensen het idee dat ze minder hun best hoeven doen dan in het echt. Het geheim van een leuke date is echter juist dat je op een datingsite ook echt jezelf van je beste kant laat zien. De drempel om te flirten is wat lager, maar dat betekent niet dat het niveau van flirten bij online dating dan ook maar een niveau lager moet.

Probeer via online dating in eerste instantie op te vallen. Schrijf origineel, upload leuke, representatieve foto’s op de datingsite en probeer origineel te zijn bij online dating. Kortom, probeer ‘anders’ te zijn dan de rest. Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat je altijd jezelf blijft. Jezelf anders voordoen op een datingsite zal in de ‘werkelijkheid’ al snel ingehaald worden door wie je echt bent. Online dating zal geen gouden bergen brengen als je je vreemd gaat gedragen op de datingsite.

Doe dus je best, maar overdrijf het ook weer niet bij online dating. De aloude wisselwerking van aandacht, reactie, aandacht, reactie is ook bij een datingsite een goede leidraad.

Een date via de datingsite

Heb je eenmaal een afspraakje met iemand gemaakt door middel van online dating, dan is het tijd voor het echte werk. Een afspraakje via een datingsite is in principe niet heel veel anders dan een date uit ‘echte’ wereld. Het is een eerste stap naar elkaar beter leren kennen en een uitgelezen kans jezelf te presenteren. Ook hierbij geldt weer, doe niet alsof je iemand anders bent, omdat je elkaar van een datingsite kent. Charmeer de ander vanuit wie jijzelf bent en de rest zal vanzelf gaan. Maar de rest, wat is dat?

Het verleidingsspel

Ook al ken je iemand via online dating, je zult dit tijdens de date via de datingsite waarschijnlijk al snel vergeten. Verleiden begint bij aandacht geven aan de ander op een leuke en prikkelende manier. Anders dan op de datingsite is nu ook lichaamstaal erg belangrijk! Maak goed contact via je lichaamshouding en je blik. Het contact dat je gemaakt hebt via online dating is een goede voorbereiding geweest om kennis over de ander op te doen en waar nodig op een leuke manier toe te passen. Als je bijvoorbeeld weet waar de ander van houdt via de datingsite, kun je dit op een onverwacht moment tevoorschijn toveren, of ernaar refereren. Dit is een belangrijk deel van het verleidingsspel. Je kunt informatie over de ander die je via online dating hebt verkregen inzetten om vragen te stellen of een opmerking te maken. Wees niet bang om de ander wat uit de tent te lokken. Het is voor diegene ook spannend en iemand op een leuke manier voor het blok zetten kan juist het ijs goed breken.

Een serieus moment

Ergens in de date die je via de datingsite hebt georganiseerd, moet een moment zijn van nader tot elkaar komen. Een goed onderwerp hiervoor als bijvoorbeeld de date wat stroef gaat, is online dating zelf. Dit tot onderwerp van gesprek maken, het elkaar kennen van een datingsite, is een heel eerlijk moment in het verleidingsspel. Een serieus element is bovendien goed, omdat het de gelegenheid schept een compleet andere sfeer in het leven te roepen, bijvoorbeeld door in een serieus gesprek ineens een grapje te maken. Wissel het gesprek in het afspraakje via online dating dan ook goed af, zodat het zo geanimeerd als mogelijk wordt.

No comments yet.

Leave a Reply