Nieuws over Be2: “Dating voor Dummies”

Online dating tips voor ‘dummies’

Waarom hebben we een lijst met online dating tips voor ‘dummies’ opgesteld? Uiteraard weten we dat onze lezers geen ‘dummies’ zijn. Toch denken we dat men zich een beetje onzeker kan voelen wanneer er voor het eerst op gratis datingsites geregistreerd wordt. We hebben daarom een betrouwbare lijst van tips en ideeën opgesteld om het gemakkelijker te maken om aan de slag te gaan.

Online dating tip 1:
Er hoeft niet elke tip in deze lijst nauwgezet opgevolgd worden, maar als je in het begin een beetje opziet tegen online dating, lees dan eerst deze lijst om wat inspiratie te krijgen. Vergeet niet dat je niet de eerste persoon bent die zich wat onwennig voelt bij online daten.

Online dating tip 2:
Vind je de inschrijving een beetje lastig? Weet je niet wat je in je profiel moet schrijven? Ben je bang dat je misschien de verkeerde profielfoto kiest? Stel jezelf gewoon de volgende vraag: “hoe wil je dat de persoon van wie je houdt, jou ziet?” Het gaat dus niet om een persoon op wie je indruk wilt maken, niet om een collega of een oppervlakkige kennis, maar om iemand die van je houdt zoals je bent. Zo moet je jezelf presenteren op een online datingsites. Wees zo eerlijk en spontaan mogelijk. Vraag een goede vriend om hulp wanneer je ergens over twijfelt. In het ideale geval zou je de mening moeten vragen van zowel een man als een vrouw.

Online dating tip 3:
Zijn er te veel partneraanbevelingen om uit te kiezen wanneer je inlogt? Je kunt het aantal partneraanbevelingen beperken en de zoekresultaten verbeteren door de zoekcriteria te verfijnen. Zorg er wel voor dat je alleen kieskeurig bent op gebieden die echt belangrijk voor je zijn! Het is misschien verleidelijk om te zoeken binnen een heel beperkte leeftijdsgroep of naar mensen met dezelfde opleiding en professionele achtergrond als jij, maar zijn die dingen echt belangrijk voor jou? Op deze manier loop je misschien een geweldige match mis, alleen omdat hij of zij 1 of 2 jaar te oud is, een paar centimeter te klein of een paar kilo’s te zwaar.

Online dating tip 4:
Krijg je geen berichten? Zorg ervoor dat je profiel volledig is en dat je je zoekcriteria niet te ‘nauw’ hebt ingesteld. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen nog maar actief te worden op de site. Begin met het sturen van aardige berichtjes naar leden die met hun profiel je aandacht hebben getrokken. In het begin is het voldoende om in het kort te vertellen waarom zijn of haar profiel je aanspreekt en waarom je denkt dat jullie een goede match zijn.

Online dating tip 5:
Kijk om je heen naar andere online daters. Je zult ervan versteld staan hoe veel van je vrienden en collega’s al eens online dating hebben uitgeprobeerd. Het is gewoon niet iets waar mensen graag over praten, maar wanneer je het vraagt, zullen veel vrienden en kennissen hun online dating verhaaI met je willen delen. Je kunt hen vragen naar hun tips of ervaring met online daten. Misschien raak je zelfs geïnspireerd door hun succesverhaal!

No comments yet.

Leave a Reply